RECYCLE MAP

Вже почали сортувати сміття, але не знаєте куди здавати на рециклінг? Є зручний інструмент – Recycle Map -  cоціальний проект, створений для сприяння і популяризації сортування та вторинного перероблення відходів. Його головною метою є  забезпечення зручного та відкритого доступу до інформації про розташування пунктів збору матеріалів, які підлягають переробці.

Проект поступово розширюється на всю Україну. Навіщо сортувати те, що й так викидається, запитаєте ви? Тільки уявіть: кількість сміття, яке наразі є може зменшитися аж на 40 % завдяки тому, що папір, скло, пластик або органіка перероблятимуться окремо й за екологічно прийнятними технологіями, а не просто спалюватимуться чи захоронюватимуться, тим часом забруднюючи довкілля та примножуючи вже наявні небезпечні сміттєзвалища.

Пластик, метали роками лежать в землі не втрачаючи первісного вигляду. Тонкому поліетиленовому пакету потрібно мінімум 15 років, а одноразовому посуду — 500 років, щоб повністю розкластися.

                           

               Щороку в світовий океан потрапляє понад 8 мільйонів тонн сміття. Пластикові частки можуть нагадувати зоопланктонів, і медузи або риби можуть сприйняти їх за їжу. Морські птахи, риби, кити, черепахи та інші морські мешканці вмирають через те, що пластик опиняється у них в шлунках.

Перша в Україні інтерактивна карта Recycle Map показує пункти сортування та вторинної переробки сміття.

Наприклад, ось так виглядає карта для Чернігова - можна збільшувати, а знайшовши найближчу точку, клікнути й отримати її адресу та інформацію про те, що саме вона приймає.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці