Здійснено верховий огляд території Чернігівської області


У зв’язку з жаркою погодою на Чернігівщині та необережністю громадян у поводженні з вогнем (навмисне підпалювання сміття, випалювання торфовищ чи решток дерев, тощо), у природних екологічних системах Чернігівської області склався надзвичайний 5 клас пожежної небезпеки і значно збільшилися випадки виникнення пожеж.


          З метою контролю ситуації 03.09.2019,  Управління ДСНС України у Чернігівській області спільно з представниками Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства та начальником Держекоінспекції у Чернігівській області - Л. Бурковським здійснили на гелікоптері верховий огляд північно-західної території Чернігівської області, за результатами якого було зафіксовано наступне.




На території Семенівського району підрозділами ДСНС України ліквідовано пожежі покладів торфу поблизу с. Калинівка, питання досі тримається на контролі. Зафіксовано загорання Семенівського сміттєзвалища, що взято до відома та контролю Держекоінспекції у Чернігівській області.


Виявлено суцільне рубання у порядку рубок головного користування лісу, порубочні рештки складені в купи для можливого подальшого спалювання. Представнику Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства було наголошено на недопущення можливого спалювання.

 

 Держекоінспекція  у Чернігівській області наголошує, що за умов найвищого 5 класу пожежної небезпеки необхідно суворо дотримуватися правил пожежної безпеки під час відвідування відкритих територій, лісових масивів, торфовищ та технологічних процесів розробки лісосік.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці