ЗНОВУ ВИЯВЛЕНО ПОРУШЕННЯ ВИМОГ ПРИРОДООХОРОННОГО ЗАКОНОДАВСТВА

З 31 серпня по 02 вересня 2019 року під час проведення заходів державного нагляду (контролю) громадським інспектором з охорони довкілля  було виявлено порушення дотримання вимог природоохоронного законодавства в галузі збереження водних живих ресурсів та тваринного світу. Зокрема, на березі річки Пулка, що поблизу села Блистова Менського району Чернігівської області здійснювався лов риби забороненим знаряддям – сітками зяберними загальною довжиною 120 метрів. На порушника складено адміністративний протокол  за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

Також, 1 вересня на території мисливського угіддя «ПВХ-Пласт» було затримано на полюванні мисливця-браконьєра без дозвільних документів та відстрільної картки на пернату дичину. Того ж вечора на тому ж місці був затриманий інший мисливець, який полював в темну добу із застосуванням ліхтарика для підсвітки мішені. На обох порушників  складено адміністративні протоколи                    за ч.1 ст.85 КУпАП.

У зв’язку з початком періоду полювання на козулю європейську (самця) та пернату дичину, Державна екологічна інспекція у Чернігівській області наголошує на дотриманні  вимог Закону України «Про мисливське господарство та полювання» та в цілому вимог природоохоронного законодавства.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці