ВІДБУЛОСЯ ЧЕРГОВЕ ЗАРИБЛЕННЯ РІЧКИ ДЕСНА

08 вересня поточного року відбувся перший етап осіннього зариблення річки Десна в межах Сосницького  району в якому взяли участь представники від: Деснянського басейнового управління водних ресурсів, Управління державного агентства рибного господарства у Чернігівській області, Державної екологічної інспекції у Чернігівській області, та органів місцевого самоврядування Сосницького району.

У річку Десну було випущено 25% (1016 кг)  від запланованого, а саме 224 кг товстолоба, що становить 8960 особин та коропа 792 кг 31680 особин (всього планується зарибити 4 тонни малька, 160 тис. особин коропа та товстолоба). До 13 вересня заплановано 100 % вселення зазначених екземплярів риби.


Нагадаємо, що в червні місяці поточного року до річки Десна здійснювалось  зариблення у приміській зоні Чернігова, в районі автомобільного мосту, яке відбулося за рахунок компенсаційних коштів на завдані збитки рибному господарству України. Таким чином у річку Десну вже було випущено майже 30 тис. екземплярів  річника товстолоба та 9,8 тис. екземплярів  коропа, загальною вагою 1,775 тонн.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці