ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ РОБОЧОЇ ГРУПИ

12 вересня поточного року в приміщенні Чернігівської районної державної адміністрації відбулося засідання робочої групи щодо здійснення контролю за використанням та охороною лісових ресурсів під головуванням голови районної державної адміністрації Віктора Коржа, в якій прийняв участь заступник начальника Державної екологічної інспекції у Чернігівській області Олександр Савченко.


Робоча група розглянула питання, щодо  спалювання сухої рослинності, сміття, порубкових решток дерев та, щодо стану  проведеної роботи по запобіганню і недопущенню незаконних рубок лісу.

Основним доповідачем по ситуації у пожежонебезпечний період виступив Перший заступник начальника Управління ДСНС у Чернігівській області - Дмитро Бескостий. Ним було наголошено, що в період найвищого - 5 класу пожежної небезпеки, як ніколи органам ДСНС потрібно більш активно проводити спільні рейди разом з представниками Держекоінспекції у Чернігівській області та поліцією.

Учасники наради сходились в одній думці, що головною  причиною пожеж є людський фактор, зокрема менталітет і не рідно байдужість самих людей.

В свою чергу заступником начальника Держекоінспекції у Чернігівській області Олександром Савченком було акцентовано увагу присутніх на посиленні контролю за ситуацією спалювання порубкових решток обабіч автодоріг, що є також неприпустимим порушенням вимог пожежної безпеки в екосистемах.

Робочій групі, заступником також було озвучено завдання, які на сьогодні виконує Інспекція та інформацію, щодо шкоди  заподіяної державі за незаконну  рубку дерев у Чернігівському районі, яка становить понад  7 млн. грн.. Матеріали по ряду порушень передані до правоохоронних органів.

 Однією з причин незаконної вирубки лісу є великий попит на деревину твердих порід, а саме дуба. Тому, з метою забезпечення раціонального використання  лісу та на далі для фіксування і оперативного реагування щодо порушень, за повідомленням начальника відділу АПР та екології Чернігівської РДА Ірини Труби, в районі встановлено 36 камер відеоспостереження.

За результатом робочої наради було сформовано декілька пропозицій щодо покращення взаємодії органів влади у пожежонебезпечний період та покращенню ситуації  збереженні лісових масивів.

У підсумку, щоб максимально зменшити шкідливий влив на довкілля та здоров’я людей, Держекоінспекція у Чернігівській області звертається до громадян бути більш свідомими і бути обережними під час розведення багаття на відпочинку та не випалювати суху рослинність, луки, пасовища, ліса, очерет, ділянки зі степовою, водно-болотяною, іншою природною рослинністю. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці