Всеукраїнський зліт учнівських лісництв розпочався у Чернігові

25 вересня поточного року в Чернігівському обласному Палаці дітей та юнацтва відбулося урочисте відкриття ІІ (фінального) етапу Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв закладів загальної середньої та позашкільної освіти.

Основною метою проведення зльоту є залучення учнівської молоді до природоохоронної та дослідно-експериментальної роботи в галузі лісового господарства, збереження біологічного різноманіття лісових екосистем.


У зльоті беруть участь 24 команди учнівських лісництв закладів загальної середньої та позашкільної освіти – переможці І (обласного) етапу з усіх регіонів України. Команди складаються з 5 осіб: 3 учнів (вихованців) віком від 13 до 18 років, 1 керівника учнівського лісництва та 1 представника базового лісового господарства.




Упродовж трьох днів учасники форуму ознайомляться з діяльністю лісових господарств області, презентують свої досягнення, обміняються досвідом у галузі лісорозведення, лісовідновлення та організації практичної й науково-дослідницької роботи юних лісівників, візьмуть участь в освітніх екскурсіях та педагогічних читаннях.


  

З метою забезпечення  об’єктивності оцінювання виступів команд та визначення команд – переможців  з числа педагогічних і науково – педагогічних працівників навчальних закладів, наукових установ та організацій, працівників лісового господарства,   було створено незалежне журі, до складу якого увійшов представник від Державної екологічної інспекції у Чернігівській області.


Наприкінці зльоту учасниками заплановано закласти Алею єдності і миру на території Агробіостанції Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці