04 жовтня – Всесвітній день тварин!

У світі є багато речей, що загрожують нашим меншим братам, котрі також називають цю планету домом. Щодня природні ресурси використовуються зі зловживанням, водно-болотні угіддя та ліси руйнуються через будівництво нових міст, а місця проживання живих істот перетворюють на асфальтні дороги. Крім того, незаконна торгівля дикою природою та браконьєрство призводять до зникнення цілих популяцій.

За оцінками експертів, дев’ять відсотків усіх видів вимирають кожен мільйон років, тобто від одного до п’яти видів щороку. За останнє століття швидкість вимирання зросла у п’ять разів.


Всесвітній день тварин – це чергове нагадування про те, що люди – сусіди та друзі усіх живих істот. Саме на наші плечі покладена відповідальність за захист та процвітання майбутніх поколінь представників фауни. Відомо, що для більшості людей масові заходи завжди були основним способом боротьби за соціальну справедливість та реформи. Завдяки підвищенню обізнаності люди стають гуманнішими, що в результаті може породити правові реформи та соціальний прогрес, які в свою чергу зроблять планету безпечним місцем для життя тварин.


Державна екологічна інспекція у Чернігівській області не залишається осторонь і постійно тримає на контролі питання збереження об’єктів тваринного світу, і, особливо видів, які занесені до Червоної книги України та інших природоохоронних списків. Тож, не зайвим буде вкотре нагадати, що людина має бути другом для братів наших менших, постійно піклуватися про них та охороняти, адже в наші дні випадки жорстокого поводження з тваринами досить поширені.

           Пам’ятайте, що всім тваринам потрібна особлива турбота, ласка і ваша любов. Вони обов’язково відповідатимуть вам тим же!

                   

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці