Засідання Басейнової ради Десни та верхнього Дніпра

Нещодавно відбулося засідання Басейнової ради Десни та верхнього Дніпра, на якому були присутні представники водокористування, науковці, члени громадських організацій, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Свою участь прийняла і Державна екологічна інспекція у Чернігівській області в особі першого заступника начальника – Валентини Дзюби. В ході засідання було рішення щодо включення Валентини Дзюби до секретаріату для забезпечення участі Державної екологічної інспекції у Чернігівській області в роботі басейнової ради Десни та верхнього Дніпра.

На даному засіданні розглядалися питання по управлінню водними ресурсами та розробці елементів плану управління річковим басейном. Не залишили без уваги і питання: відновлення болотних комплексів; створення в басейні річки Десни територій та об’єктів природно-заповідного фонду; охорона та менеджмент Смарагдових територій у басейні річки Десни.

Також були запропоновані заходи з водної адаптації в басейні річки Десни та верхнього Дніпра, через вплив зміни клімату (посухи) на водні ресурси.

Після затвердження плану роботи на наступний рік та прийняття важливих рішень у частині впровадження інтегрованих підходів в управлінні водними ресурсами члени басейнової ради відвідали Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина».


Для членів басейнової ради була проведена екскурсія до Дитячого ботанічного саду /Агробіостанції в Ялівщині, де вони в свою чергу посадили плодові дерева, які символізують роботу басейнової ради, котра з року в рік приноситиме плоди праці задля збереження водних ресурсів та процвітання і розвитку нашої країни.


             Розуміючи проблеми піднятіна засіданні,виникає переконання, що подібні заходи повинні бути якомога частіше та з максимально задіяним колом зацікавлених представників, спільна діяльність яких, має знайти своє відображення в реальних, дієвих та необхідних рішеннях стосовно збереження водних артерій Чернігівщини і не лише.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці