Інспекцією проводиться просвітницька діяльність серед дітей

В рамках просвітницької діяльності працівники Державної екологічної інспекції у Чернігівській області відвідали Дошкільний навчальний заклад №72 Центр розвитку дитини «Сонечко» у місті Чернігів.

Метою даного візиту було висвітлення важливої світової проблеми - «Сортування сміття». Основною ціллю було донести дітям всі складові поводження з відходами, а саме:

-              для чого потрібно сортувати сміття;

-              як потрібно розділяти сміття;

-              вплив сміття на здоров’я людини;

-              як правильно з ним поводитися.

Інспекторами у доступній формі була проведена презентація з допомогою фотоматеріалів, які демонструвалися на комп’ютері. 




        Для кращого закріплення матеріалу дітям була представлена тематична гра, яка дозволила їм краще запам’ятати пройдений матеріал.




           На згадку про наш візит садочку було вручено в подарунок енциклопедію "Сміттєва революція", ілюстровані книги, які залюбки нам надіслали з Громадської організації «Зелене серце Карпат», та настільну гру «Сортування сміття», які в доступній формі, широко розкривають тематику нашого візиту.

В Інспекції надалі планується проводження подібних заходів для діток дошкільного віку та початкових класів, з метою популяризації правильного поводження з відходами.

Саме в дитинстві формується уявлення про світ і про власну роль у ньому. Тому важливо, щоб дитина навчилася дбати про своє здоров’я і розуміла зв’язок між людиною і її впливом на стан довкілля.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці