Інспекцією продовжується проводитися просвітницька діяльність серед дітей

Вже доброю традицією стало відвідування Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області навчальних закладів з ціллю просвітницької діяльності в сфері екології. Беручи до уваги, що на сьогоднішній день сама актуальна тема – «Сортування сміття», ми вирішили підтримати ініціативу класного керівника 1-В класу Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 28, якою було заплановано урок «Я досліджую світ» на тему: «Сортування сміття».


З свого боку, інспектори підготували різноманітний тематичний матеріал з демонстрацією на проекторі, що дало змогу зацікавити дітей, а також краще засвоїти пройдену тему. Діти розповідали про те, які вони знають види відходів та де вони зустрічаються у побуті. Також не оминули увагою і світову проблему, таку як забруднення морів та океанів сміттям.


Не зважаючи на те, що діти навчаються в першому класі, всі вони були дуже активні та частково обізнані в даній сфері. Слід відмітити, що не кожен дорослий на сьогодні знає, як правильно розділяти сміття, тому важливо було продемонструвати діткам цей процес на прикладі гри.  Розділивши учнів на команди, інспектори влаштували гру «Сортуй сміття» для того, щоб в ігровій доступній формі навчитися правильно розділяти сміття. Гра пройшла активно та з захватом, на диво, малеча майже не зробила помилок. Зрештою хочеться сказати, і це тішить, що діти змалечку мають розуміння того, що кожна наша дія так чи інакше впливає на навколишнє середовище. І кожен з нас повинен пам’ятати – від нашого ставлення до природи, від того, що залишаємо після себе і залежить майбутнє людства і нашої планети.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці