Робоча нарада з керівництвом РЛП Чернігівської області

03.12.2019 за круглим столом у приміщенні Держекоінспекції у Чернігівській області спільно з Департаментом екології та природних ресурсів ЧОДА, відбулася робоча нарада за темами «Організація охорони території та об’єктів природно-заповідного фонду» та «Особливості поводження з відходами».                 

 У заході взяли участь перший заступник начальника Інспекції Валентина Дзюба та інспектори профільних відділів, керівник Департаменту екології та природних ресурсів ЧОДА Катерина Сахневич, спеціалісти профільних структурних відділів Департаменту, представники регіонально-ландшафтних парків (далі РЛП) «Ніжинський», Міжрічинський», «Ялівщина».


На нараді обговорено покладання повноважень і виконання їх службою державної охорони установ природно-заповідного фонду, відповідно до Закону України «Про природно-заповідний фонд».  

Також, винесено на обговорення проблемні питання дотримання вимог природоохоронного законодавства на території природно-заповідного фонду та права і обов’язки служби державної охорони. Представниками Інспекції роз’яснено порядок та деталі складання протоколу про адмінправорушення, подальші дії.

Департамент екології та природних ресурсів довів до відома, всім присутнім, особливості поводження з відходами та використання інтерактивної мапи по даному питанню, інформацію про обов’язки та права служби державної охорони РЛП щодо несанкціонованого розміщення відходів на їх території.

В. Дзюбою ініційовано в найкоротший термін встановити інформаційні знаки та аншлаги на території РЛП.

Довідково: Чернігівська область посідає перше місце в Україні по кількості заповідних територій. Станом на 03.12.2019 мережа природно-заповідних територій регіону нараховує 669 об’єктів, загальною площею 262,424 тис га, що становить 7,8 % площі області.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці