В Козелецькому районі виявлено ДНК-вірус африканської чуми свиней

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області інформує, що згідно результатів дослідження патологічного матеріалу, відібраного від однієї голови дикого кабана, який був відстріляний на території мисливських угідь ТОВ «СМП «Рись» (біля с. Виповзів Козелецького району Чернігівської області в урочищі «Мохи» квартал 312 ДП «Остерський військовий лісгосп»), виявлено ДНК-вірус африканської чуми свиней (звіт про результати дослідження № 000516 м.п.м./20 від 24.01.2020р.).

Наразі вживаються невідкладні заходи по ліквідації і недопущенню розповсюдження вірусу африканської чуми свиней. Проводиться епізоотичне розслідування даного випадку. На 27.01.2020р. заплановано проведення засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Козелецькій районній державній адміністрації.

За інформацією Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області до Державної служби України з надзвичайних ситуацій направлено повідомлення № 40-06/533 від 24.01.2020 про виникнення або загрозу виникнення надзвичайної ситуації та ліквідацію її наслідків по факту виявлення ДНК-вірусу африканської чуми свиней (звіт про результати дослідження № 000516 м.п.м./20 від 24.01.2020р.) у патологічному матеріалі, відібраному від однієї голови дикого кабана, який був відстріляний на території мисливських угідь ТОВ «СМП «Рись» (біля с. Виповзів Козелецького району Чернігівської області в урочищі «Мохи» квартал 312 ДП «Остерський військовий лісгосп»).

Заходи по ліквідації і недопущенню розповсюдження вірусу АЧС тривають.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці