РОБОЧА НАРАДА У СЕЛИЩІ ЛЮБЕЧ

У 2019 році працівниками Державної екологічної інспекції у Чернігівській області (далі – Інспекція) проведено 3 перевірки Любецької селищної ради (1 планова, 2 позапланові) в частині виявлення стихійних сміттєзвалищ та в частині експлуатації існуючого  звалища для захоронення твердих побутових відходів. За порушення вимог природоохоронного законодавства у сфері поводження з відходами голову Любецької селищної ради неодноразово притягували до адміністративної відповідальності та надавалися приписи щодо усунення виявлених порушень.

Минулого тижня, за ініціативи Любецької селищної ради, відбулася робоча нарада з питань процедури оформлення ділянки під сміттєзвалище та порядку проведення робіт з приведення звалища твердих побутових відходів до відповідних вимог екологічної безпеки. Робоча нарада відбулася за участі представників Інспекції, Ріпкинського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області, Любецького комунального підприємства та  депутатів селищної ради.

З приводу існуючих проблемних питань фахівцями Інспекції надано відповідні роз’яснення, акцентовано увагу по недопущенню виникнення стихійних сміттєзвалищ та дотримання правил експлуатації існуючого звалища твердих побутових відходів. Крім того, обговорено питання дотримання вимог природоохоронного законодавства при внесенні сільгоспвиробниками пестицидів та агрохімікатів, зокрема на ділянках, прилеглих до населених пунктів та водних об’єктів.

Дійшли згоди, провести відповідну нараду за участі суб’єктів господарювання, які здійснюють господарську діяльність пов’язану з сільським господарством, та за участі контролюючих органів, з метою пошуку шляхів вирішення щодо мінімізації впливу пестицидів на здоров’я населення та об’єкти довкілля.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці