У Менському і Козелецькому районах виявлені заборонені знаряддя лову водних біоресурсів

22-23 квітня 2020 року під час проведення заходів державного нагляду (контролю) по дотриманню вимог природоохоронного законодавства на територіях Козелецького і Менського районів державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області спільно з громадськими інспекторами з охорони довкілля виявлені порушення «Правил любительського і спортивного рибальства».

На водоймі «Київське водосховище», урочище «Окунинове», що біля с. Косачівка вилучено безгосподарські заборонені знаряддя лову водних біоресурсів – 2 сітки рибальські загальною довжиною 200 м. На затоці р. Десна біля с. Ушня вилучено 18 сіток рибальських загальною довжиною 750 м. 

Риба випущена в природне середовище.

Заходи державного нагляду (контролю) тривають.

Нагадуємо, що зараз триває нерестова заборона водних біоресурсів. Окрім того, категорично забороняється проведення робіт та заходів, що є джерелом підвищеного шуму та неспокою (пальби, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах).

Тож, Державна екологічна інспекція у Чернігівській області вкотре закликає громадян не порушувати та дотримуватися чинного природоохоронного законодавства. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці