Триває спекотна погода - подбай про пожежну безпеку!

За інформацією Управління ДСНС України у Чернігівській області упродовж минулого тижня вогнеборцями ліквідовано 10 пожеж в природних екологічних системах.

Наразі в області триває спекотна літня погода, що сприяє вогневим загоранням у лісових масивах. Державна екологічна інспекція у Чернігівській області нагадує громадянам про існуючі заборони випалювання рослинних решток, спалювання сухої рослинності.

Звертаємо увагу, що навіть невелике загорання на відкритих територіях за спекотних умов може призвести до виникнення масштабних пожеж у лісах та торфовищах. А викинутий недопалок на природі - за лічені секунди спричинить вогневе займання у зоні відпочинку.

Тож, шановні громадяни, будьте обережними у поводженні з вогнем і памятайте про можливі наслідки! 

Нагадуємо: 17 квітня набрав чинності Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу", яким значно підвищено розмір штрафних санкцій за порушення природоохоронного законодавства.

         Для прикладу,  знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, каратиметься штрафом від 4590 гривень до 15300 гривень (для громадян), від 10710 гривень до 30600 гривень (посадових осіб відповідно) .


Детальніше про розміри штрафів за випалювання сухої рослинності читайте на сайті Інспекції за посиланням: https://chernigiv.dei.gov.ua/posts/241

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці