ПІДСУМКИ ПРИРОДООХОРОННОЇ АКЦІЇ «ЗБЕРЕЖИ ПЕРВОЦВІТИ»

22 травня  2019 року до Міжнародного дня біорізноманіття в стінах Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка відбулося підведення підсумків за результатами природоохоронної акції «Збережи первоцвіти».

Метою акції було зберегти в наших лісах та відновити на колекційних ділянках ранньоквітучі весняні рослини та привернути увагу населення до проблеми зникнення первоцвітів у нашій країні, зокрема на Чернігівщині.


Зі вступним словом виступив перший проректор, проректор з науково-педагогічної роботи університету - професор Володимир Дятлов.

Також під час проведення заходу виступили завідувач кафедри екології та охорони природи  Юрій Карпенко та представники Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської обласної державної адміністрації  Олена Легеда, Чернігівської обласної організації Українського товариства охорони природи Світлана Потоцька та Микола Митяй, Державної екологічної інспекції у Чернігівській області Наталія Свердлова та головний редактор газети «Панорама» Любов Потапенко.

Увагу було акцентовано на проблему, яка присутня як в Україні, так і у Чернігівській області, щодо масового знищення первоцвітів та незаконний їх продаж на стихійних ринках та автошляхах. Тож дивлячись на ці проблеми, учасники закликали всіх жителів області приділяти увагу збереженню первоцвітів та проводити відповідні акції з роз’ясненнями.


За найкращі роботи по збереженню первоцвітів учнівські колективи навчальних закладів міста Чернігова та Чернігівської області були відзначені грамотами, подяками та отримали заохочувальні призи.

За підсумками наради було вирішено і надалі проводити подібні акції, заходи, флешмоби, тощо по збереженню первоцвітів та інших видів рослин, тварин, які занесені до Червоної та Зеленої книг України, щоб зберегти  біорізноманіття нашого Сіверського краю.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці