Показник пожеж за минулий тиждень в природних екосистемах Чернігівщини – 11

За інформацією Управління ДСНС України у Чернігівській області упродовж минулого тижня вогнеборцями ліквідовано 11 пожеж в природних екологічних системах.

Наразі в області триває спекотна літня погода, що сприяє вогневим загоранням у лісових масивах. У зв’язку з цим, Державна екологічна інспекція у Чернігівській області нагадує про існуючі заборони випалювання рослинних решток, спалювання сухої рослинності.

Закликаємо дотримуватися правил пожежної безпеки,обережно поводитись з вогнем у приватному житловому секторі, а також під час перебування на території лісових масивів, відкритих лісових смугах, біля торфовищ.

Пожежі забруднюють продуктами горіння повітря, завдають шкоди здоровю, наражають на небезпеку життя людей. Знищується поверхневий шар грунту, гинуть комахи, дрібні тварини стають заручниками людського недбальства.

Також  нагадуємо громадянам, що максимальний штраф за порушення вимог пожежної безпеки у лісах  – 15300 гривень, за самовільне випалювання рослинності або її залишків – 12240.

Тож, бережіть своє життя  і не створюйте загроз природним екосистемам!

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці