У полезахисній смузі на землях Халявинської сільської ради невідомі спиляли зелені насадження

Днями, під час проведення заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства інспекторами Державної екологічної інспекції у Чернігівській області на території Чернігівського району виявлено факт знищення зелених насаджень.

Зокрема, в полезахисній смузі між селами Товстоліс та Шевченко на землях Халявинської сільської ради виявлено знесення 23 ростучих дерев породи дуб звичайний. Деревина з місця вивезена у невідомому напрямку, порубочні рештки залишені на місці рубки, у деяких дерев забрана лише комлева частина стовбура, крони залишені.

          Встановлено, що знесення дерев проведено без дозвільних документів, що є порушенням статті 69 Лісового кодексу України.

Проведено розрахунки розміру шкоди, заподіяної внаслідок незаконної рубки дерев невстановленими особами, на загальну суму – 396538, 02 гривень.

Заяву про вчинення кримінального правопорушення та відповідні матеріали справи скеровано до правоохоронних органів для встановлення осіб порушників.

Тож, Державна екологічна інспекція у Чернігівській області вкотре закликає громадян утриматися від протиправних діянь та берегти природу!



 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці