СКАЖИ "НІ" ПОВІТРЯНИМ КУЛЬКАМ

Повітряні кульки у небі – яка чудова ідея відсвяткувати визначну подію – весілля або останній шкільний день. Але мало людей замислюється, що відбувається з кульками далі. Ось вам декілька важливих причин, щоб задуматися про відмову запуску  кульок у повітря:

1. Гелієві кульки душать дику природу. Кульки, які здулися чи тріснули, рано чи пізно стануть смертельними кормом для диких тварин, а якщо вони потрапляють у водойми, то і для риб. Голодні птахи також проковтнуть або згодують їх пташенятам. Якщо вам цікаво, що відбувається із системою травлення тварин, коли туди потрапляє шматок латексу, то уявіть, що ви проковтнули хірургічну рукавичку.

2. Повітряні кульки формують гори сміття. Латекс розкладається, але не так швидко як хотілося б, в середньому близько 4 років. Якщо кульки неправильно утилізовані (спресовані із побутовим сміттям без доступу кисню), то вони створюють ще більше сміття і сприяють зростанню звалищ. У будинку вони також становлять небезпеку удушення для маленьких дітей і домашніх тварин.
         3. Забруднення повітря. Гелієві кульки виснажують світові запаси гелію, а партія таких випущених одночасно повітряних кульок може бути згубною для навколишнього середовища.


Державна екологічна інспекція у Чернігівській області закликає всіх випускників та їх батьків Чернігівщини приєднатися до всеукраїнського флешмобу #ековипускний. А в якості альтернативи на згадку про себе, можна висаджувати дерева та квіти і  цим самих допомогти доповнити та зберегти природне середовище області.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці