Відповідальність за опір та втручання в діяльність держінспектора з охорони навколишнього середовища

Уряд пропонує встановити кримінальну відповідальність за опір та втручання в діяльність держінспектора з охорони навколишнього середовища та працівника служби державної охорони природно-заповідного фонду під час виконання ними службових обов’язків.

Відповідний законопроєкт підтримано на засіданні Уряду 2 грудня.

Документом вносяться зміни до ст. 342 та ст. 343 Кримінального кодексу України в частині назв статтей та змін щодо встановлення відповідальності за вчинення такого правопорушення.

Таким чином, за вчинення опору держінспектору з охорони навколишнього природного середовища або працівнику служби державної охорони природно-заповідного фонду передбачається відповідальність:

у вигляді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк від трьох до шести місяців, або обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на строк до двох років.

За втручання в діяльність держінспектора з охорони навколишнього природного середовища або працівника служби державної охорони природно-заповідного фонду передбачається відповідальність:

у вигляді накладення штрафу до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до одного року, або арештом на строк до трьох місяців.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці