«Сезон тиші-2019» на території Чернігівської області!

01 - 02 червня 2019 року в ході рейдової перевірки по контролю за станом охорони і використання тваринного світу та біоресурсів на території Чернігівського та Куликівського районів області, спеціалістами Державної екологічної інспекції у Чернігівській області виявлено ряд порушень природоохоронного законодавства.

В ході рейдової перевірки на річці Десна в адміністративних межах Чернігівського району затримано трьох порушників «Сезону тиші», які пересувались по водоймі за допомогою моторних човнів, що є порушенням ст. 39 Закону України «Про тваринний світ». На порушників складено адміністративні протоколи по ч. 1 ст. 87 КУпАП та накладені штрафи.

         Тож, Державна екологічна інспекція у Чернігівській області вкотре нагадує, що відповідно до ч. 5 ст. 39 Закону України «Про тваринний світ» у період масового розмноження диких тварин, з 1 квітня до 15 червня, забороняється проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (пальба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах). 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці