Чому ялинка вічнозелена ?

Чи замислювались ви колись – чому ялинка вічнозелена?

Хвойні дерева, сосни, смереки, кедри, ялини таким чином заощаджують воду. Листя вони мають у вигляді гілочок. Ці тоненькі листочки вкриті зверху щільною оболонкою, яка і перешкоджає випаровуванню вологи. Відтак, цим деревам немає сенсу скидати листя на зиму. Тому вони і лишається на вітах.

Звісно, хвойні дерева міняють листя, але не все одразу. Старі голочки поступово осипаються, а на їхньому місці одразу ж виростають нові. Тому сосни і ялини ніколи не виглядають голими і радують нас взимку зеленим вбранням.

Зимовий ліс – як чарівник! Опинившись у його просторах відразу відчуваєш подих свіжого повітря, аромат зеленої хвої, смолистих масел. Глибокий, заспокійливий, чаруючий аромат заспокоює і створює новорічну атмосферу.

А щоб новорічні свята минулися без пригод, Державна екологічна інспекція у Чернігівській області закликає громадян дотримуватися природоохоронного законодавства і купувати «зелених красунь» у лісових господарствах Чернігівщини, де відпуск дерев проводиться з обов’язковим маркуванням (пластиковими бірками із штрих-кодом). Відповідні номери при  відпуску «хвойних» відразу ж заносяться до загального електронного реєстру. А відтак, кожен бажаючий може перевірити походження деревця і, водночас, подбати про захист природи!

І поки пухнасті зелені красуні чекають на своїх господарів аби створити в домі новорічну атмосферу, ми вітаємо всіх з прийдешнім святом – Днем святого Миколая!

За традицією вже цієї ночі малеча заглядатиме під подушки і шукатиме там подарунки. Діти вірять у дива, що вершить святий Микола. Тож, нехай усі дитячі мрії збуваються, а гостинці під подушками – не закінчуються. У День зимового Миколи бажаємо й усім дорослим щастя, радості, добра. Нехай казкові події приходять у життя, а чарівні моменти – наповнюють будні.

Вічнозелених вам ялинок,  смачних і солодких мандаринок, сімейного затишку та родинного тепла!

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці