Ліквідовано несанкціоноване звалище відпрацьованих люмінесцентних ламп

Люмінесцентні лапми - є одним із різновидів енергозберігаючих ламп, що мають певні переваги в процесі експлуатації. Однак, їх утилізація після використання є вкрай важливою для охорони навколишнього природнього середовища, оскільки вони працюють за рахунок парів ртуті, які при потраплянні у повітря у великих кількостях можуть шкодити як природі, так і здоров’ю людей.

Пам’ятаєте, нещодавно ми повідомляли про випадок несанкціонованого розміщення близько 1500 люмінесцентних ламп біля с. Кіпті Чернігівського району, залишених невідомими особами в адміністративних межах Кіптівської територіальної громади.

Інспекцією негайно було направлено вимогу до органу місцевого самоврядування щодо негайного переміщення ламп в спеціально облаштоване місце з подальшою їх утилізацією, та передано правоохоронцям усі необхідні матеріали для встановлення осіб порушників.

На сьогодні Кіптівською сільською радою вжито невідкладних заходів щодо ліквідації несанкціонованого звалища небезпечних відходів – відпрацьованих ртутьвмісних ламп.  Забезепчено вивіз небезпечних відходів з метою їх подальшої утилізації (знешкодження).

Наразі вчиняються процесуальні дії для проведення розрахунку збитків за засмічення земель відходами.

Інспектори попереджають, що викинуті відпрацьовані люмінесцентні лампи можуть бути небезпечними та закликають проявляти свідомість, дотримуючись природоохоронного законодавства!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці