Відбулося чергове засідання з обговорення Регіонального плану управління відходами Чернігівської області

Вчора, 4 лютого 2021 року, в онлайн режимі за участю представників дотичних до теми структурних підрозділів Чернігівської облдержадміністрації, територіальних представництв центральних органів виконавчої влади в області, органів місцевого самоврядування та під головуванням заступника голови Чернігівської ОДА Олександра Савченка відбулося обговорення Регіонального плану управління відходами Чернігівської області до 2030 року та звіту про його стратегічну екологічну оцінку.

Начальник відділу державного екологічного нагляду (контролю) поводження з відходами та небезпечними хімічними речовинами Державної екологічної інспекції у Чернігівській області Олег Федоренко долучився до обговорення питань порядку денного.

Значна увага в ході обговорення приділена зауваженням і пропозиціям Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, зокрема щодо врахування в документах кліматичних змін, особливостей впливу заходів Регіонального плану управління відходами на об’єкти природно-заповідного фонду, в тому числі Смарагдової мережі, та біорізноманіття.

Фахівець Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Тетяна Небрат повідомила про проведення у грудні місяці 2020 року електронних консультацій як з представниками громадськості, так і з профільними органами влади та науковцями.

Також учасники обговорили основні аспекти погодження та затвердження проєкту Регіонального плану управління відходами Чернігівської області до 2030 року.

За результатами обговорення було  вирішено скорегувати звіт про стратегічну екологічну оцінку Регіонального плану управління відходами Чернігівської області до 2030 року та направити відповідний пакет матеріалів на погодження Міністерству захисту довкілля та природних ресурсів України та Міністерству розвитку громад та територій України.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці