У колі молоді й робочі будні цікавіші!

10 лютого Державна екологічна інспекція у Чернігівській області відкрила свої двері для майбутніх екологів – студентів І та ІV курсів кафедри екології та охорони природи імені Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка.

Екскурс по Інспекції мав на меті ознайомити юнаків та дівчат із напрямками роботи інспекторів, показати практичну сторону їх діяльності, поспілкуватися про реалізацію державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення та охорони природних ресурсів.

«Вкрай важливо на сьогодні забезпечити якісну державницьку політику у сфері охорони природи, із завзяттям приймати нові виклики і долати перепони задля забезпечення права кожного громадянина на безпечне довкілля», - такими словами розпочала  зустріч з молоддю в.о. начальника Державної екологічної інспекції в області Валентина Дзюба. Переконана, що майбутнє за молоддю -  ідейною та креативною, тією, що здатна сумлінно працювати та нести  відповідальність перед суспільством,  бути прикладом для нащадків» - додала вона.

Далі Валентина Андріївна поінформувала про сучасні екологічні проблеми Чернігівської області, розповіла про власну громадську позицію в частині захисту природних ресурсів та запросила студентство долучатися до рядів екологів.

Охоче поспілкувалися студенти і із випускниками-екологами, які  отримували профільну освіту у стінах Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка, а тепер працюють в Інспекції. За нагоди майбутні екологи поцікавилися у інспекторів чи допомагають набуті студентські знання їм на практиці, чи не жалкують вони, що обрали саме такий вектор роботи, та в чому вбачають головні свої досягнення.

Цікавою видалася екскурсія до відділу інструментально-лабораторного контролю, де фахівці розповіли про те, як здійснюється інструментальний контроль за забруднення навколишнього природного середовища, виконуються відбір проб та інструментально-лабораторні вимірювання, показали прилади вимірювання.

В цілому  зустріч була корисною не лише студентам. Фахівці Інспекції також згадали свої молоді роки і сповнилися натхнення працювати далі.










 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці