ВІДБУЛОСЯ ЗАРИБЛЕННЯ РІЧКИ ДЕСНА

З 03 та 05 червня 2019 року в місті Чернігові відбувся черговий етап зариблення річки Десна новими екземплярами риб, за рахунок компенсаційних коштів за завдані збитки рибному господарству України від проведення робіт на землях водного фонду в районі міського пляжу «Золотий берег». Управлінням державного агентства рибного господарства у Чернігівській області разом з представниками Державної екологічної інспекції                         у Чернігівській області та Управління житлово-комунального господарства міської ради здійснено зариблення річки у приміській зоні Чернігова, в районі автомобільного мосту.

В річку Десну випустили  майже 30 тис. екземплярів  річника товстолоба та 9,8 тис. екземплярів  коропа, загальною вагою 1,775 тонн, які були закуплені в ПрАТ «Чернігіврибгосп» на загальну суму 112,5 тис. грн.


Нагадаємо, що 23 квітня поточного року до річки Десна у місті Чернігові, суб’єктами промислового лову, в рахунок спеціального використання водних біоресурсів, було випущено 4 433 екземплярів річника коропа.

В ході проведеної роботи з боку Інспекції було акцентовано, що необхідно не забувати і про зариблення аборигенних видів риб, які притаманні водоймам Чернігівської області. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці