28 квітня – День охорони праці в Україні. Девіз дня - "Інвестуймо зараз у стійкі системи БЗР"

28 квітня  - у Всесвітній день охорони праці українці також відзначатимуть День охорони праці. Цьогоріч він пройде під девізом «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – ІНВЕСТУЙМО ЗАРАЗ У СТІЙКІ СИСТЕМИ БЗР». Це означає, що акцент зроблено на важливість зміцнення системи безпеки та здоров’я на роботі (далі БЗР), як на національному рівні, так і на рівні підприємств. 

Відтак, усіма дотичними структурами, на підприємствах, установах і організаціях проводитимуться заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до невирішених проблем охорони праці, просування культури охорони праці «в маси». Інформаційні приводи стосуватимуться питань покращення безпеки та здоров’я працівників на роботі, забезпечення дотримання вимог законодавства про працю, механізмів урегулювання трудових спорів, формування дієвих систем БЗР та інвестування коштів у них.

На галузевих, регіональних, виробничих рівнях проходитимуть тематичні зустрічі, тренінги, семінари, наради, засідання за круглим столом. І все то заради покращення обізнаності населення в питаннях охорони праці, формування ефективної політики щодо покращення безпеки та здоровя працюючих.

Більше про підготовку до відзначення у 2021 році Дня охорони праці в України в постері за посиланням: https://www.ilo.org/global/topics/safety-and-health-at-work/events-training/events-meetings/world-day-safety-health-at-work/WCMS_771472/lang--uk/index.htm  

Інформаційні матеріали про хід акції там же.

З Планом заходів із відзначення Дня охорони праці в Україні у 2021 році можна ознайомитись на сайті Державної служби України з питань праці за посиланням: https://dsp.gov.ua/u-2021-rotsi-ukraina-vidznachatyme-den-okhorony-pratsi-pid-devizom-peredbachaty-hotuvatysia-ta-reahuvaty-na-kryzy-investuimo-zaraz-u-stiiki-systemy-bzr/ 

Державна екологічна інспекція в області – долучається!


 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці