В обласній прокуратурі обговорили питання додержання вимог природоохоронного законодавства

21 квітня 2021 року в.о начальника Державної екологічної інспекції в області Валентина Дзюба взяла участь у спільній нараді керівників правоохоронних та інших державних органів з питань додержання на території області вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, протидії кримінальним правопорушенням проти довкілля.

Захід відбувся за участі голови Чернігівської обласної державної адміністрації Анни Коваленко,  начальника ГУНП в Чернігівській області Володимира Нідзельского, директора територіального управління ДБР, розташованого в м. Києві, Дениса Кермана, начальника Головного управління Держгеокадастру в області Олександра Старченка, начальника Деснянського басейнового управління водних ресурсів Олександра Рибалка, начальника Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергія Аніщенко, а також інших керівників уповноважених державних та правоохоронних органів регіону.

«Питання захисту інтересів держави у сфері охорони природного середовища є надзвичайно актуальним. З  огляду на істотний вплив стану довкілля на якість життя, рівень здоров’я, можливість сталого розвитку та добробуту людини діяльність щодо попередження, виявлення та розслідування кримінальних правопорушень у цій сфері вимагає невідкладної активізації та додаткових спільних зусиль уповноважених органів», - наголосив на початку наради керівник обласної прокуратури Сергій Василина.


Далі учасники приділили особливу увагу проблемним питанням протидії порушенням законодавства у сфері охорони довкілля, в тому числі питанням  законності використання прибережних захисних смуг, що є предметом широкого громадського  обговорення.


За результатами наради прийнято постанову,  якою передбачено заходи щодо підвищення рівня законності та протидії злочинності у сфері охорони навколишнього природного середовища та забезпечення ефективного розслідування кримінальних правопорушень проти довкілля.

До відома: з початку поточного року виявлено 34 кримінальні правопорушення проти довкілля, у тому числі 21 – за фактами незаконних порубок лісу. Всього органами поліції розслідується 229 кримінальних правопорушень у сфері довкілля, більшість з яких – 148, щодо незаконних лісопорубок; 17 – незаконне полювання; 16 – незаконне зайняття рибним, звіриним та іншим добувним промислом; 13 – безгосподарське використання земель; 12– порушення правил використання або охорони надр.


Більше інформації за посиланням: https://chrg.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=293647



 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці