День екологічної освіти!

Щорічно 12 травня у багатьох країнах світу відзначається День екологічної освіти, покликаний привернути увагу громадськості до важливості екологічних знань у повсякденному житті, залучити небайдужих громадян до питань захисту навколишнього природного середовища, підвищити рівень відповідальності людей за «майбутнє» природи. Адже саме розвиток екологічної культури сьогодні – запорука збереження «здоровя» планети в майбутньому.

Заходи, що проводяться дотичними структурами, направлені на освітньо-виховну діяльність, розвиток природоохоронної діяльності, поширення в «маси» знань про кричущі виклики сьогодення: погіршення стану більшості екосистем біосфери, зменшення біопродуктивності й біорізноманіття,  виснаження грунтів і мінеральних ресурсів внаслідок забруднення Землі.

 Адже саме поінформованість громадськості є першоджерелом у формуванні сталої екологічної культури, потужним важелем для зміни ставлення людей до природи та раціонального використання її ресурсів.

Тож, закликаємо Вас не бути байдужими в питаннях збереження природних «перлин» Землі, дбати про навколишній зелений світ та розвивати власну екограмотність!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці