21 травня – День зникаючих видів!

21 травня за екологічним календарем відзначається День зникаючих видів (традиційно в третю п'ятницю травня).

Основний меседж більшості заходів, проведених у цей день, –  привернення уваги громадськості до проблем зникнення і вимирання тварин. Не менш важливим повідомленням є акцентування уваги на скороченні популяцій диких тварин через жорстокі випадки браконьєрства, знищення мешканців лісової фауни.

Адже саме лісовий простір є «домівкою» для більшості видів зникаючих тварин. Таких як, наприклад, заєць-білий чи лось європейський, які занесені до Червоної книги України і знаходяться під особливою охороною держави. І саме вирубування лісових масивів, розорювання луків і браконьєрство є основними причинами зміни їх чисельності.

А відтак, в умовах сьогодення маємо зробити все можливе аби зберегти і запобігти зникненню видів тварин, подбати про здорове середовище їх розмноження, забезпечити безпечне існування. Памятайте, що в області до 15 червня триває «Сезон тиші», а це означає, що у лісах, водоймах та на об’єктах благоустрою будь-які заходи, що можуть спричинити шумові хвилі та занепокоїти тварин,  - суворо заборонені!

І не забувайте, що лише від нас зараз залежить яким буде майбутнє мешканців тваринного світу. Бо несприятливі антропогенні фактори середовища і без того впливають на їх чисельність. Тож давайте берегти тварин і бути відповідальними за них!

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці