Не провокуйте пожежі у природних екосистемах!

Літня пора – час для відпочинку. Саме в цей період люди прагнуть виїхати подалі з міста, від  жаркої задухи і відпочити десь на лоні природи, на річці чи озері. На жаль, але трапляється так, що саме на відпочинку люди забувають про елементарні  правила поведінки на природі та не дотримуються вимог пожежної безпеки, порушуючи тим самим вимоги природоохоронного законодавства та провокуючи пожежі в екосистемах.

Часто необдумані вчинки людей призводять до пожеж у лісах. Так, викинутий недопалок цигарки на природі – за лічені секунди може спричинити вогняне загоряння цілих лісових масивів. У зв’язку з цим, Державна екологічна інспекція у Чернігівській області закликає громадян дотримуватися правил пожежної безпеки, особливо під час перебування на території лісових масивів, відкритих лісових смугах, біля торфовищ.

Пам’ятайте, що категорично забороняється:

-        створювати смітники та спалювати відходи;

-        розводити багаття у лісі та лісопосадках;

-        палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники та недопалки;

-        залишати у лісі просочене бензином, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я;

-        дозволяти дітям бавитися із сірниками та запальничками.

 

Тож, будьте обачними у власних вчинках та зважайте, що за порушення вимог пожежної безпеки в лісах, знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем передбачена адміністративна відповідальність!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці