У День захисту дітей – розкажи малечі про природні скарби!

Кожен день ми вивчаємо себе та навколишній світ, з народження пізнаємо дотики, звуки, запахи. Все починається з першого нашого крику, маминих очей та обіймів батьків. Ми пізнаємо життя з пелюшок!

І для нас, маленьких, все цікаве і дивовижне. З дитинства батьки привчають нас бути у гармонії з собою, зважати на особистий простір інших, розповідають нам цікаві історії про навколишній світ природи, його мешканців, привчають берегти «перлинки» Землі і бути відповідальними за них. Так, ми отримуємо базові екологічні знання і потім, подорослішав, усвідомлюємо важливість «закладеного» в нас змалечку.

Тому сьогодні, в Міжнародний день захисту дітей, Державна екологічна інспекція у Чернігівській області вітає усіх батьків і хоче нагадати наскільки важливо у сімейному колі обговорювати питання збереження природних скарбів, долучати дітей до природоохоронних акцій та розвивати їх екологічну грамотність. А ще – на власному прикладі показувати як ставитися до природи та раціонально використовувати її ресурси.

Пам’ятайте вислів: «Що посієш, то пожнеш». Духовний закон, але такий важливий для кожного! Тож, наповніть Ваше «чадо» всім найкращим, аби потім почути: «Дякую, Мамо і Тато! Я люблю природу і буду її берегти!»

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці