Міжнародний день рибальства

27 червня – за екологічним календарем відзначався Міжнародний день рибальства.

Свято, що є своєрідним нагадуванням людям про важливість підтримання здорових екосистем водойм, відтворення та збереження водних біоресурсів.

З давніх-давен рибальство вважалося чоловічою справою. Традиційно чоловіки-рибалки навчали своїх синів цьому ремеслу. Сьогодні ж, в епоху гендерної рівності, побачити жінку з вудкою чи спінінгом вже не в «диковинку», адже все частіше на рівні з чоловіками представниці «слабкої» статі розділяють задоволення від процесу риболовлі.

Однак, в умовах популяризації рибацького ремесла, зростає і кількість порушень природоохоронного законодавства. Нехтування рибаками відповідних заборон, порушення ними правил рибальства призводять до втрати основних місцеперебувань водних «мешканців», їх кількості та різновидів.

Тож, за нагоди, ми вкотре нагадуємо про загальну тенденцію існуючих обмежень - заборону ловлі із застосуванням вибухових і отруйних речовин, за допомогою електроструму, з використанням колючих знарядь, з вогнепальної і пневматичної зброї, промисловими тенетами, заборону до вилову Червонокнижних «представників» та ін.

Пам’ятайте, рибальство – це мистецтво, в якому існують певні правила і заборони. Отримати максимум задоволення від улюбленого заняття можна, не порушуючи Закон!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці