Будьмо свідомими при поводженні з відходами!

Як свідчать спостереження з настанням осені мешканці приватного сектору м.Чернігова продукують значно більшу кількість побутових відходів, основну масу яких складають порубкові рештки та залишки рослинності. Незважаючи на зусилля, які докладають комунальники в організації збирання та вивезення побутових відходів, прибудинкові території та узбіччя доріг перетворюються на стихійні звалища відходів, що створює загрозу забруднення об’єктів довкілля та негативного впливу на здоров’я населення прилеглих територій.

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області закликає громадян дотримуватись встановлених правил благоустрою м.Чернігова, розміщувати відходи лише в межах контейнерних майданчиків та в місцях, визначених комунальними підприємствами,  відповідальними за благоустрій території.

Нагадуємо, що за порушення правил у сфері благоустрою населених пунктів та вимог безпечного поводження з відходами наступає адміністративна відповідальність. Згідно статей 82 та 152 КУпАП сума штрафу, яка накладається на громадян за вказані правопорушення, становить від 340 до 1360 гривень.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці