З 1 листопада у Чернігівській області стартує заборона на вилов водних біоресурсів у зимувальних ямах!

Така риболовля не дозволятиметься до початку весняно-літньої нерестової заборони. Пов'язано це передусім з тим, що з настанням холодів у водоймах відбуваються певні зміни, що впливають на поведінку їх "мешканців": знижується активність представників водних біоресурсів, майже повністю припиняється споживання ними їжі, сповільнюються процеси росту тощо. Риба в цей період стає дуже уразливою, збирається у зграї та пливе до зимувальних ям.

Тож, з метою збереження водних біоресурсів у зимовий період Управлінням державного агентства меліорації та рибного господарства у Чернігівській області видано відповідний наказ, в якому визначено водойми та місця, де забороняється рибалити. Всього таких зимувальних ям 38, а з їх межами можна ознайомитись на Google карті (Google Maps).

Також для зручності рибалок розроблено інтерактивну карту зимувальних ям на території Чернігівської області, якою можна скористатись за допомогою будь-якого гаджету за посиланням

А ми нагадуємо, що незнання законів, не звільняє від відповідальності! Порушивши визначені заборони, рибалки повинні будуть сплатити адміністративного штрафу на суму від 34 до 170 гривень. За вилов водних біоресурсів із застосуванням заборонених знарядь лову - від 340 до 680 гривень з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, та незаконно добутих біоресурсів.
До того ж, наразі підвищено розміри такс за незаконний вилов риби. Для прикладу, один екземпляр незаконно виловленого сома обійдеться рибалкам у 5117 гривень, сазана - 3706 гривень, товстолоба - 3638 гривень, судака - 3587 гривень, білого амура - 3553 гривень, щуки - 3468 гривень, окуня - 3162 гривень, білизни і ляща - 1649 гривень, лина і головня - 1598 гривень.

Більше за посиланням

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці