Перша спроба «життя без поліетилену» у місті Чернігові

Сьогодні, 3 липня у всьому світі відзначають Міжнародний день без поліетилену. В цей день людей закликають відмовитися від використання пакетів. Про небезпеку поліетилену і пластику знають всі, але звільнитися від нього та обрати екологічні альтернативи – це складніше.

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області також долучилась до акції «День без поліетилену», метою якої є привернути увагу суспільства до проблеми надмірного споживання одноразових пластикових виробів й, як наслідок, непоправного забруднення пластиковими відходами усієї планети.


З ціллю досягнення мети акції представники від Інспекції, взявши з собою екоторбинки, відвідали всеукраїнську мережу супермаркетів  «Сільпо» та «АТБ», і місцеву мережу «Квартал». З адміністраторами магазинів провели пояснювальну бесіду щодо проблематики даного питання та обговорили альтернативні методи щодо зниження обсягів використання поліетиленових пакетів. Цікавились ставленням і філософією поведінки торгових мереж до поширення альтернативних пакувальних матеріалів. Оскільки питання забруднення поліетиленом дуже актуальне, магазини вже почали пропонувати на касах альтернативу поліетилену- це екоторбинки,   паперові пакети та пакети з додаванням  біодобавки, що прискорює розкладання поліетилену так звані «Зелені пакети», а от що саме обрати вже залежить від свідомого вибору кожного покупця. Одна з всеукраїнських мереж супермаркетів, ще раніше започаткувала альтернативне пакування випічки власного виробництва, шляхом розміщення біля неї готових паперових пакетів зі штрих-кодами на товар.

Нажаль торгові мережі ще не  в повній мірі готові запропонувати покупцям альтернативу поліетилену, але сподіваємося що найближчим часом більшість мереж магазинів будуть запроваджувати дану Акцію та підтримувати екологію нашого міста.

Держекоінспекція у Чернігівській області в свою чергу закликає громадян з повагою ставитися до природи, в повсякденному житті обмежувати використання поліетилену або взагалі по можливості відмовитися від нього і не тільки один день, а цілий тиждень, місяць, рік чи навіть на все життя. Будьмо свідомі цього і навчати відповідному молоде покоління.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці