За минулий тиждень вогнеборцями ліквідовано 74 пожежі в природних екологічних системах

Незважаючи на попередження та великі штрафи, на жаль, люди продовжують порушувати закони про охорону природи і як наслідок – зростаюча статистика випадків паління сухої рослинності. Тільки за минулий тиждень вогнеборцями було ліквідовано 74 пожежі в природних екологічних системах. Більшість випадків пов'язані з людським фактором: навмисне підпалювання полів та сміття, кидання палаючих сірників чи недопалків, розпалювання вогнищ у сухих місцях і нехтування правилами протипожежної безпеки.

 

Наш спільний обов’язок дотримуватися правил пожежної безпеки та проявляти обережність у поводженні з вогнем у природних екосистемах. Це особливо важливо, оскільки існує серйозна загроза виникнення масштабних пожеж, які можуть призвести до серйозної шкоди навколишньому природному середовищу, матеріальним втратам та загрозам для життя людей, а також до знищення рослинного та тваринного світу.

 

Нагадуємо, згідно зі статтею 113 Кримінального кодексу України, у воєнний час спалювання сухої трави, листя чи іншої рослинності може бути розглянуто як акт диверсії. За такі дії передбачено кримінальну відповідальність, яка може включати позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі, а також конфіскацію майна.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці