27 червня - Всесвітній день рибальства

27 червня щорічно святкується Всесвітній день рибальства (World Fisheries Day).

Це свято відзначається національними та міжнародними організаціями, спрямовуючи зусилля на заохочення ефективного використання рибних ресурсів, охорону водних екосистем та підвищення усвідомлення про важливість збереження біорізноманіття.

Воно направлене на привернення уваги до проблеми надмірного вилову риби та неефективних методів рибальства, які мають руйнівний вплив на екосистеми. Вони не лише знижують чисельність рибних популяцій, але й порушують харчові ланцюги, що може мати негативні наслідки для всього водного середовища.

Тож Всесвітній день рибальства – це можливість донести людству інформацію про наявні проблеми та закликати берегти рибні запаси. Це день, коли ми маємо замислитися над тим, як наші дії впливають на навколишнє середовище, і що ми можемо зробити, щоб зберегти його для майбутніх поколінь. Це час для громад, урядів і неурядових організацій об'єднатися, щоб знайти рішення для захисту та збереження наших водних ресурсів.

Пам’ятайте, рибальство – це мистецтво, в якому існують певні правила і заборони. Отримати максимум задоволення від улюбленого заняття можна, не порушуючи Закон!

Зі святом Вас, рибалки!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці