Збагачуй ґрунт, а не знищуй!

З кожним днем статистика спалювання залишків рослинності та сухої трави лише зростає, тому сьогодні Державна екологічна інспекція у Чернігівській області вирішила зосередити увагу на альтернативних методах утилізації сухостою.

Розглянемо найбільш розповсюджені та легкі в застосуванні методи утилізації:

  • Компостування

Компостування – це процес переробки різноманітних органічних відходів, таких як залишки їжі, листя, гілки, трава та ін., у ґрунтове добриво за допомогою мікроорганізмів, які розкладають органічні матеріали. Це екологічно безпечний та сталий метод виробництва добрив, який допомагає зменшити кількість відходів, покращити якість ґрунту та збільшити врожайність рослин.

Для компостування знадобиться викопана яма в місці куди не потрапляють сонячні промені та на відстані не менше 30 м від джерела питної води, або ж спеціальний контейнер, який можна зробити власноруч.

  • Мульчування

Мульчування - це техніка сільськогосподарського виробництва, яка полягає в захисному покритті земельної поверхні навколо рослин спеціальним матеріалом, що допомагає зберігати вологу та підтримувати оптимальну температуру ґрунту, що позитивно впливає на ріст та розвиток рослин.

  •            Використання у тваринництві

Суху траву можна використати для облаштування приміщень свійських тварин.

  •            Сміттєзвалище

Також можна скористатися послугами комунального підприємства із вивезення відходів. Проте ця послуга потребує коштів і сума залежить від об’єму сухостою.

Використовуючи альтернативні методи утилізації, ми збережемо не лише навколишнє природне середовище від забруднень та масових пожеж, а ще й покращимо рівень власного життя.

Тільки спільними зусиллями, ми збережемо Довкілля!


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці