Живі чи штучні квіти?

Щороку перед поминальними днями магазини та місцеві ринки наповнюються штучними квітами різних видів та кольорів. Попри їхню яскравість та зручність у використанні, вони завдають негативного впливу на довкілля. 

Багато штучних квітів виготовляються з пластику, синтетичних гум та інших полімерних матеріалів, які розкладаються в природі понад 100 років. Після того як штучні квіти втратять свої привабливі якості, їх зазвичай залишають на   кладовищах та за межами його, утворюючи стихійні сміттєзвалища пластикових квітів. Дані легковажні вчинки спричиняють не лише скупчення відходів, але й забруднення довкілля (під дією сонячних променів пластик може виділяти токсичні речовини) та загрозу для здоров’я людей, які відвідують кладовище.

Також ми маємо розуміти, що при виготовленні штучних квітів використовуються різні хімічні речовини, які можуть спричинити вплив на стан атмосферне повітря, ґрунтів та водних ресурсів, цим самим поставити під загрозу здоров’я  людей.  

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області пропонує альтернативні варіанти прикрашання кладовища, які не несуть загрозу навколишньому природному середовищу:

·        використання живих квітів,

·        квіти з біорозкладних матеріалів,

·        прикраси з природніх матеріалів: дерева, каміння, та ін.

Люди, яких ми провідуємо на кладовищі не чекають від нас штучних квітів, для них важлива наша присутність та те, що ми про них пам’ятаємо.

Купивши живі квіти, а не пластик - ми робимо великий крок до чистого майбутнього.

   

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці