20 жовтня заступник начальника Державної екологічної інспекції у Чернігівській області Олег Трейтяк долучився до конференції "United for Justice. United for Nature".

Конференція мала на меті узагальнити підходи та досвід останніх двадцяти років для розвитку інституційних механізмів, процедур і стандартів, необхідних для досягнення повної відповідальності за екологічну шкоду внаслідок збройних конфліктів.

Учасниками конференції, серед яких представники Робочої групи високого рівня при Офісі Президента України, міжнародних програм ООН, інституцій Європейського Союзу, Міжнародного кримінального суду, Консультативної групи з питань найтяжчих міжнародних злочинів, провідні експерти з міжнародного права та екологічної безпеки обговорювались три ключові питання:

·                   Підвищення світової обізнаності щодо наслідків війни для довкілля та забезпечення подальшої співпраці на політичному та технічному рівнях щодо цих питань.

·                   Підсилення правової, наукової та економічної відповідальності за збитки, завдані природі під час війни.

·                   Визначення та усунення потенційно законодавчих та судових прогалин, як на держаному так і міжнародному рівнях за допомогою експертних обговорень та рекомендацій.

Для Чернігівського регіону проблеми екології є особливо актуальними, враховуючи багатий природний спадок та важливість ресурсів для нашого регіону, а також наслідків, які маємо від вторгнення на територію області.

Природа не має кордонів і природа не має громадянства.

Тому ми не можемо бути самі і ми не самі в боротьбі і розслідуванні зі злочинами росії.

Конференція “United for Justice. United for Nature” організована Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України спільно з Генеральною прокуратурою України.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці