ВІДБУВСЯ БРИФІНГ «ПОПЕРЕДЖЕННЯ ПОЖЕЖ В ЕКОСИСТЕМАХ ОБЛАСТІ»

В умовах найвищого 5 класу пожежної небезпеки в області спостерігається напружена ситуація з пожежами у природних екологічних системах. Щодоби на Чернігівщині виникає 15-20 загорянь.

03 вересня поточного року в приміщенні Чернігівської обласної державної адміністрації відбувся брифінг з питань запобігання пожежам у природних екосистемах. У брифінгу взяли участь представники від: Управління ДСНС України в області, Державної екологічної інспекції у Чернігівській області, Департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації, Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства.


Як зазначалося на брифінгу, головна причина пожеж – людський фактор. Спалювання сміття і сухої рослинності, а також необережне поводження з вогнем під час перебування на присадибних ділянках, лісових масивах, відкритих територіях, біля торфовищ призвело до виникнення 1359 пожеж на відкритих територіях, 27 - у лісових масивах, 3 - на сільгоспугіддях та 37 на торфовищах.


Варто зазначити, що за самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків передбачена адміністративна відповідальність по статті 77-1 КУпАП і тягне за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних доходів громадян (170-340 грн.) і на посадових осіб від п’ятдесяти до сімдесяти (850-1190).

Ті самі дії, вчинені в межах території та об’єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення  штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-680 грн.) і на посадових осіб – від сімдесяти до ста (1190-1700 грн.)


Державна екологічна інспекція у Чернігівській області вкотре закликає жителів Чернігівщини не випалювати суху траву та відходи і бути вкрай обережними під час відпочинку на природі!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці