Результати розгляду звернень, що надійшли на інтерактивну мапу

Згідно статистики відомо, що звичайна сім’я викидає щоденно в середньому 5 кг сміття. За підрахунками експертів, Україна вже накопичила 54 мільйони кубометрів відходів, щоб їх вивезти знадобиться 625 тисяч вагонів.

Тільки офіційні звалища займають територію в 43 тисячі квадратних кілометрів, тільки уявіть собі, що це площа розвиненої скандинавської країни - Данії.

Станом на 01.01.2019 в Чернігівський обласний реєстр місць видалення відходів внесено 9 полігонів та 489 сміттєзвалищ загальною площею 552 га.

Також, Чернігівська область долучена до електронного сервісу «Інтерактивна мапа сміттєзвалищ»: ecomapa.gov.ua який був створений для проведення оперативної інвентаризації всіх наявних сміттєзвалищ в Україні, як санкціонованих, так і стихійних, та нанесення інформації про них на інтерактивну мапу з геолокаційною прив’язкою, описом виявлених порушень та фотоматеріалами для оперативного реагування на інформацію населення про несанкціоновані звалища з метою їх негайної ліквідації. Також на сайті є можливість перевірити виконання звернення. Для цього слід вказати номер звернення, після чого з’явиться актуальна інформація щодо його опрацювання.

З даного приводу за 10 місяців Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області було отримано та опрацьовано 92 звернення громадян, які надійшли за допомогою електронного сервісу «Інтерактивна мапа сміттєзвалищ». Для ефективного реагування та виконання вищевказаних звернень Держекоінспекцією у Чернігівській області налагоджена тісна співпраця з органами місцевого самоврядування області, Чернігівською обласною державною адміністрацією та її структурними підрозділами. У результаті чого відбувається швидка ліквідація несанкціонованих сміттєзвалищ, що в подальшому зменшує негативний вплив на довкілля. За результатами розгляду даних звернень вже ліквідовано 22547,297 м3 стихійного сміття на території Чернігівської області.

Тому, Держекоінспекція у Чернігівській області закликає, не бути байдужими, не смітити, не шкодити природі, берегти красу і природне різноманіття краю. Адже чисто там, де не смітять, а там, де прибирають – ще чистіше.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці