Скажи «Ні» поліетилену!

3 липня світова спільнота відзначає Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів!

По багатьом країнам проходять тематичні акції задля привернення уваги громадськості до проблеми надмірного споживання пластику, забруднення поліетиленом довкілля, завдання шкоди навколишньому природному середовищу і людині.

Від викинутих пластикових виробів засмічуються річки та водойми, страждають представники флори і фауни. Шкодить поліетилен і здоров’ю людини, адже виділяє токсичні сполуки і може викликати різні захворювання.

Саме тому дедалі більше країн світу відмовляються від використання поліетиленових пакетів, запроваджують відповідні заборони аби вберегти людей та подбати про чисте довкілля.

Першою країною, яка заборонила тонкі поліетиленові пакети був Бангладеш. Такого рішення дійшла влада, коли з’ясувала, що пластик блокував водостічну систему, даючи «зелене світло» зливам і повеням.

 В Україні з листопада 2019 року Верховною Радою України ухвалено  законопроект, що встановлює заборони продажу в торгівельних та ресторанних закладах тонких пластикових пакетів. Відповідні новації очікуються з 1 січня 2022 року.

Ну а поки, маємо докласти всіх зусиль аби достукатися до свідомості людей і закликати їх бути відповідальними та не забруднювати природні екосистеми. Хоча б спробуйте відмовитися від пластику, візьміть екоторбину і рушайте у магазин! Інформуйте рідних, друзів, колег про переваги екологічного способу життя і будьте здоровими!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці