ЖИТТЯ В СТИЛІ ЕКО

У Всесвітній день  охорони довкілля, вже третій рік поспіль на території регіонального ландшафтного парку "Ялівщина" проходить обласний екологічний фестиваль "Життя в стилі Еко", організатором  якого виступив Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації за підтримки інших структурних підрозділів ОДА.


З року в рік фестиваль набуває все більшої популярності серед населення, особливо молоді. Аби нікому не довелося сумувати, організатори  підготували численні інформаційно-пізнавальні, спортивні та розважальні локації. Це вікторини, ігри, екологічні цікавинки, аква-гейм, екологічний квест, різноманітні майстер-класи, фотовиставка тощо. Для наймолодших гостей — ігрові мінімайданчики із живими ляльками.

Основна мета фестивалю — пропагувати екологічні знання та культуру, здоровий спосіб життя, привернути увагу громадськості до пам’яток природи та їх охорони.

У заході взяли участь учні з пришкільних таборів загальноосвітніх шкіл Чернігова та області, студенти, а також люди, небайдужі до проблем довкілля. Зі свого боку Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області також прийнято участь в особі Першого заступника Валентини Дзюби, яка відмітила:

«Даний захід, як ніколи, є на сьогодні актуальним і повинен максимально доносити до всього населення, і не лише області, важливість питання екології. Для людства важливо зрозуміти наскільки є життєво необхідним чисте повітря, не забруднена вода, не засмічені землі, та правильне поводження з відходами, які саме продукує».


Крім того, вже традиційно, на фестивалі відбулося нагородження дипломами та цінними призами переможців конкурсу «Одна планета - одне майбутнє», де було нагороджено працівника Інспекції Наталію Свердлову за зайняте друге місце у номінації «Погляд у чисте майбутнє», за проект про вивчення стану довкілля на території Чернігова, методом дослідження деревних рослин.


   

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці