На вихідних браконьєри неодноразово порушували «Сезон тиші» та нерестову заборону на водних об’єктах Чернігівщини

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області інформує про порушення Правил любительського і спортивного рибальства під час «Сезону тиші» та нересту на водних обєктах Чернігівщини, виявлених під час проведення заходів державного нагляду (контролю) по дотриманню вимог природоохоронного законодавства 22-23 травня 2021 року.

Так, вихідними днями інспекторами спільно з представниками поліції зафіксовано 17 випадків порушень природоохоронного законодавства на водоймах річок Десни, Дніпра та Київського водосховища (5 – порушень «Сезону тиші», 12 – Правил любительського і спортивного рибальства).

За два дні вилучено 12 заборонених знарядь лову риби – сіток рибальських загальною довжиною майже 500 метрів. Протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП передано до суду.

Тож, Державна екологічна інспекція у Чернігівській області звертається до любителів риболовлі та полювання з проханням дотримуватися вимог природоохоронного законодавства та просить зважати на існуючі заборони задля збереження природного середовища та відтворення популяцій диких тварин, спокійного розвитку фауни Чернігівських лісів та водойм.




 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці