Голова Держекоінспекції України Андрій Мальований з робочим візитом на Чернігівщині

2 червня 2021 року Голова Державної екологічної інспекції України відвідав Чернігівщину з робочим візитом. Робоча поїздка Андрія Мальованого розпочалася зі спілкування з головою Чернігівської обласної державної адміністрації Анною Коваленко. Потім в адміністрації відбулося засідання з питань територіальної оборони області за участі правоохоронних органів, на якому посадовці обговорили питання посилення взаємодії структур, зокрема в частині протидії екологічним загрозам та порушенням вимог природоохоронного законодавства.

«Ми на завершальному етапі розробки Інструкції по забезпеченню такої взаємодії, якою визначено обов’язковість передачі матеріалів правоохоронним органам для надання правової кваліфікації по справам, та врегульовано питання захисту інтересів екоінспекторів», - анонсував Голова Держекоінспекції.

Вказав Андрій Мальований також на важливість посилення контролю та вжиття превентивних заходів відносно новостворених територіальних громад. Очільником Держекоінспекції було запропоновано провести відбір «кадрів» - співробітників територіальних громад для здійснення ними природоохоронної діяльності на громадських засадах аби не допустити в майбутньому засмічення територій відходами, утворення стихійних сміттєзвалищ та інших порушень природоохоронної сфери.

У ході робочої поїздки Головою ДЕІ було представлено на посаду заступника начальника Державної екологічної інспекції у Чернігівській області Віктора Стефківського та проведено зустріч з трудовим колективом. Спеціалісти обговорили робочі питання, в тому числі матеріально-технічного забезпечення сучасним обладнанням, що має покращити якість проведення перевірок та збільшити кількість виявлених порушень.

Задачі та вектори роботи в питаннях захисту навколишнього природного середовища зрозумілі. Приємно, що хоча в області і є не вирішені екологічні питання, однак, Чернігівщина не «пасе задніх», а йде вперед. Екоінспекція області дякує, Андрію Миколайовичу, за чітку позицію в реалізації сталої екологічної політики країни!






 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці