Чернігівщина збагатилася «зеленим ресурсом» !

Кожного року у різних країнах світу 10 квітня в рамках глобального екологічного проєкту Greening of the Planet проходять масштабні екологічні акції, спрямовані на озеленення нашої планети.

 

Ми живемо у світі новітніх технологій, руж життя стрімко змінюється, а разом з ним – змінюється і клімат на Землі. З кожним роком у різних куточках зникають десятки тисяч зелених насаджень, від того зелений фонд біднішає. Рубка дерев, експлуатація грунтів, забруднення повітря і води – підштовхують Всесвіт до екологічних змін і катастрофічних наслідків (повені, пожежі, глобальне потепління, кліматичні зміни).

 

Тож, саме зараз вкрай важливо об’єднати зусилля та задіяти людський ресурс аби покращити ситуацію на Землі. Саме тому, сьогодні усі дотичні структури Чернігівщини не пройшли осторонь і взяли активну участь у масштабній екоакції «1 мільйон дерев за 1 добу у 100 країнах світу», організованій проєктом «Озеленення України», CEO Club Ukraine та Business Woman Club, за підтримки Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Міністерства закордонних справ України, Державного агентства лісових ресурсів України.

 

Хотілося на власному прикладі показати наскільки важливо підтримувати екологічну рівновагу на планеті та зробити особистий внесок на шляху до здорового життя. Так, Державна екологічна інспекція в області вже вкотре долучилася до проведення висадки лісових культур ДП «Добрянське лісове господарство». Після «доброї справи» в.о. начальника Інспекції Валентина Дзюба, яка взяла участь у заході, підсумувала: «Маємо зробити все можливо аби мінімізувати негативні чинники, що впливають на природні процеси, та надихнути кожного до відновлення екосистеми планети. У силах будь-кого посадити дерево, не смітити на природі, дбати про тваринний і рослинний світ, щоб зберегти природу для нащадків».








ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці