Природоохоронний рейд

23 червня поточного року інспекторами Держекоіспекції у Чернігівській області було проведено рейдову перевірку щодо фактів дотримання вимог природоохоронного законодавства на території Чернігівського району, в якій також взяли  участь представники Чернігівського прикордонного загону Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

У ході рейдової перевірки на березі річки Дніпро, поблизу с. Прохорів, виявлено ряд порушень вимог природоохоронного законодавства у сфері поводження з відходами, а саме їх розміщення та спалювання, що є порушенням Закону України «Про відходи». За результатами складено відповідні протоколи, винних притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 82 КУпАП у вигляді штрафів.

Також виявлено порушення «Правил любительського та спортивного рибальства», зокрема, в межах Чернігівського району на р. Дніпро затримано двох громадян, які здійснювали вилов риби забороненими знаряддями лову. На порушників складено протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП та притягнуто їх до адміністративної відповідальності на загальну суму 340 гривень. Вилучено у встановленому законодавством порядку заборонені знаряддя лову – 10 жаків та 2 сітки.


У додаток до вищевикладеного, з річки Дніпро було вилучено ще п’ять одиниць безгосподарного майна: сітки зяброві загальною довжиною більше 100 метрів.

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області в черговий раз закликає громадян бути самосвідомими і не порушувати природоохоронне законодавство та раціонально використовувати природні ресурси і берегти природу!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці