СУЧАСНИЙ АСПЕКТ ОТРИМАННЯ ДОЗВОЛУ НА СПЕЦВОДОКОРИСТУВАННЯ

12 липня поточного року в приміщенні Деснянського басейнового управління водних ресурсів відбувся семінар-тренінгу на тему: «Сучасний аспект отримання дозволу на спецводокористування»  за участю експертів проекту Європейського Союзу «Водна ініціатива плюс» («EUWI+), в якому прийняли участь представники Державної екологічної інспекції у Чернігівській області, спеціалісти водогосподарських організацій Деснянського БУВР і Регіонального офісу водних ресурсів у Сумській області, та водокористувачі Чернігівської області і басейну Десни.


На семінарі-тренінгу розглянули всі тонкощі та особливості інтегрованого управління водними ресурсами, а також технологію подання заяви для отримання дозволу на спецводокористування в режимі онлайн,  розповіли про роль басейнових рад у розробці плану управління річковими басейнами.

В.о. начальника Держекоінспекції у Чернігівській області Валентина  Дзюба звернула увагу присутніх водокористувачів на необхідність дотримання вимог природоохоронного законодавства по збереженню водних ресурсів при здійсненні господарської діяльності та користуванні водними ресурсами.


Запрошені спеціальні гості: Оксана Коноваленко  - національний координатор проекту EUWI+ , експерт по управлінню водними ресурсами, та Філіп Сеган - співробітник Європейського водного офісу, поділилися європейським досвідом з питань роботи басейнових рад та розробки планів управління річковим басейном.

Для здійснення діяльності в сфері водокористування кожен суб’єкт обов’язково має отримати відповідний дозвіл, який видається Державним агентством водних ресурсів України та його територіальними підрозділами. Отримання дозволу є обов’язковим для тих, хто використовує воду в об’ємі понад 5 кубічних метрів на добу.

Завдяки змінам, котрі відбулися в законодавстві, тепер долати великі відстані, стояти в чергах та заповнювати купу паперів, щоб отримати дозвіл на спеціальне водокористування, більше не потрібно. Онлайн технології дозволяють спростити цю процедуру до мінімуму, більш детальна інформація  розміщена на сайті: www.e-services.davr.gov.ua або на Урядовому порталі www.kmu.gov.ua в розділі «Електронні послуги».

Завдяки електронному сервісу можна:

  • зекономити час;
  • забезпечити більшу прозорість процесу розгляду заявки;
  • уникнути помилок у заяві завдяки автоматичному розрахунку та наявності онлайн-довідників;
  • покращити співпрацю з проектними організаціями, надавши їм дистанційний доступ до заявки.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці